×
 • Hårvård (10)
 • Produkter (6)
 • Tips (6)
 • 0 kommentarer

  5 enkla tips: så hittar du en bra frisör i Stockholm

  28 december, 2017 20:00 av Jenny

  Att hitta en bra frisör i Stockholm borde vara like enkelt som att hitta en bra restaurang. Hur svårt kan det vara? Utbudet är enormt och nätet svämmar över med annonser, vägbeskrivningar och recensioner. Svaret är att det är precis lika svårt som att hitta en bra restaurang i huvudstaden. Man får helt enkelt göra så bra research man kan hemma vid datorn eller i mobilen, läsa på och prova sig fram. Nu är det lätt att bli partisk, med tanke på att vi som driver bloggen arbetar på frisörsalong Colours by Jenny Hansson i Stockholm. Men faktum är att det finns fler kunder än vad vi kan ta emot, så vi delar gärna med oss av våra fem bästa tips om hur du hittar en bra frisör i Stockholm.

  1. Googla fram en bruttolistaGoogla fram en bruttolista av frisörer i Stockholm

  Har du ingen aning om var du ska börja är Google en bra start. Genom att söka på ”frisör stockholm” får du upp ungefär 538 000 resultat. Det borde väl räcka? Att sen hitta rätt frisör för dig bland alla sökresultat är som att hitta en nål i en höstack kan tyckas, men vårt tips är att börja titta runt på toppresultaten. Besök hemsidor och sociala medier som Facebook och Instagram. Läs recensioner och kolla prislistor om de finns tillgängliga. Alla är vi olika och har olika parametrar som måste stämma in. Bilda dig därför en uppfattning om vad du är beredd att betala för en behandling, om du gillar salongens stil, söker du efter specifika behandlingar och produkter, ligger salongen nära ditt hem eller arbetsplats och har man öppet när du har möjlighet att gå till frisören? För somliga är budgeten det viktigaste medan andra till exempel värdesätter helgöppet. När du har en lista med tre till fem salonger kan du börja djupdyka i sökresultaten.

  Googla på salongens namn, läs recensioner på exempelvis reco.se och kolla i eventuella forumtrådar efter salongerna. Nu kan du i varje fall jämföra ett fåtal frisörsalonger som du kan tänka dig att besöka för din nästa behandling.

  2. Leta på samlingssidor

  Det finns flera hemsidor som listar bra och populära frisörer i Stockholm. Popularafrisorer.se är en sådan sida liksom thatsup.se där även Colours finns med. Sedan finns det mer renodlade söktjänster som vi har skrivit om tidigare. Många av sidorna samlar in omdömen genom att låta kunder betygsätta salongerna för att det ska bli enklare att hitta de bästa.

  3. Fråga någon som är snygg i håret

  Lika genialiskt som enkelt! Har du en vän eller kollega med en oförskämt snygg frisyr ska du fråga var personen klipper sig. Du får ofta ett ärligt svar och dessutom från någon du litar på. Ser du någon på stan eller tunnelbanan som ser bra ut i håret? Om du känner dig bekväm med att fråga, fråga. Det värsta som kan hända är att du får ett nej.

  4. Fråga efter referenser i sociala medierHitta din nya frisyr i sociala medier

  Ett snarlikt tips som nummer tre, men här med mycket större räckvidd. Ser du någon i ditt flöde på Facebook eller Instagram som har en vacker frisyr, kan du ställa frågan var personen har klippt sig. Många blir glada över komplimangen och hjälper dig med mer information. Du kan också leta i frisörsalongernas egna kanaler för att se referensjobb. Ser modellerna och kunderna stiliga ut är det ett bra riktmärke.

  5. Begär en konsultation

  Låt oss säga att du har hittat frisörsalongen för dig men ändå känner dig lite osäker. Ta kontakt via sociala medier, mail eller telefon och ställ kontrollfrågor. Många salonger erbjuder dessutom en fri konsultation där du i lugn och ro får ställa dina frågor och få svar på hur man skulle gå till väga för att behandla ditt hår.

   

  Vi hoppas att du fått lite vägledning i hur du kan hitta din nästa frisör. Och glöm inte att dela med dig av dina egna tips bland kommentarerna här nedan.

  Lämna gärna en kommentar till artikeln

  Namn (Obligatoriskt)

  Email (Obligatoriskt men publiceras inte)