×
 • Hårvård (10)
 • Produkter (6)
 • Tips (6)
 • 0 kommentarer

  Historien om ett misslyckat frisörbesök

  6 februari, 2018 19:00 av Jenny

  Det är aldrig kul när det händer. Ett misslyckat frisörbesök är jobbigt både för dig som kund och för frisören med yrkesstolthet. Ibland är det förväntningarna som går isär. Till exempel om du som kund vill ha längre hår än vad du kom in med på salongen. Ibland handlar det om ett rent handhavandefel, som i fallet med Emma. Hon besökte oss på Colours by Jenny Hansson för någon vecka sedan och ville åtgärda ett misslyckat frisörbesök.

  Förtvivlad efter ett misslyckat frisörbesök

  Emma hade under en längre tid sparat ut sitt hår och låtit en gammal blondering växa ut. Föregående vecka hade hon besökt en annan frisörsalong i Stockholm, för att färga in de blekta längderna i en färg som skulle matcha hennes mörkare botten. Resultatet blev inte alls vad hon hade tänkt sig!

  Håret blev alldeles för mörkt, hade en rödbrun nyans i botten och en grön-grå-svart ton i längderna. Med största sannolikhet försökte frisören rädda upp situationen genom att bleka slingor i Emmas preparerade hår, vilket resulterade i gråskiftande slingor där texturen påminde om tuggummi. Långt ifrån vad hon hade hoppats på.

  Misslyckat frisörbesök före

  Så här såg Emma ut i håret när hon klev in hos oss på salongen.

  Avfärgade håret i tre omgångar

  När vi får besök av liknande kunder är det alltid svårt att garantera ett fullgott resultat. Det är inte heller lätt att avgöra hur lång tid det kommer att ta eller vad det kommer att kosta. Utgångsläget är med andra ord inte det bästa, och i många fall har kunden redan betalat en dyr slant och är något upprörd.

  I Emmas fall var jag tvungen att avfärga hennes hår i tre omgångar. Hon hade tur då hennes mörka färg släppte förhållandevis enkelt. Sedan färgade jag in håret i en ny ljusare nyans. Jag använde SensiDos ammoniakfria färg för att skapa hennes nya hårfärg: 8/1 i botten m 0,9% väte 1+1 och 10/16+8/1 m 0,9% 1+2 på längderna.

  Misslyckat frisörbesök efter

  Så här blev resultatet efteråt.

  Så hittar du en bra frisör i Stockholm

  Med den här historien vill jag absolut inte smutskasta någon branschkollega, snarare visa på att ett misslyckat frisökbesök går att reda upp med rätt kompetens och erfarenhet. Vi har tidigare i artikeln 5 enkla tips: så hittar du en bra frisör i stockholm delat med oss av våra bästa tips om hur du kan bära dig åt för att hitta en duktig frisör som passar dig.

  Lycka till!

  Får vi rekommendera vidare läsning?
  Lämna gärna en kommentar till artikeln

  Namn (Obligatoriskt)

  Email (Obligatoriskt men publiceras inte)