×
 • Hårvård (10)
 • Produkter (6)
 • Tips (6)
 • 0 kommentarer

  Långtidstest: DermOrganic schampo & conditioner

  24 januari, 2018 23:20 av Nathalie

  Som frisör anser jag det vara viktigt att prova de produkter man använder och säljer på salongen. Man lär känna produktens egenskaper och kan göra bättre rekommendationer. Jag ska också erkänna att det alltid är kul att testa något nytt, för ibland hittar man en ny favorit som DermOrganic schampo. Jag har skrivit om DermOrganic schampo tidigare, och här kommer ett långtidstest av både schampo och conditioner som baseras på drygt ett års användande.

  DermOrganic schampo i grön flaska för obehandlat hår

  DermOrganic schampo i grön flaska

  DermOrganic Daily Conditioning Shampoo är ett sulfatfritt schampo som innehåller 100% ekocertifierad arganolja. Min sambo, som har ett helt obehandlat hår, har använt både schampo och conditioner under drygt ett år och det här är hans åsikter om produkterna.

  Sambon duschar två gånger per dag, vilket är alldelels för mycket. Hans hår blir lätt torrt och hoppar han över kvällsduschen blir håret snabbt fett. Däremot håller han håret i god kondition med produkterna, men kompletterar med en inpackning en gång i veckan för att återfukta håret riktigt ordentligt.

  ”En otroligt dryg produkt som räcker i 6-7 månader, både schampot och conditionern. Tvättar effektivt ur vax från dagen och en diskret doft gör produkterna behagliga att använda. MEN, pumpen är i klenaste laget och man behöver skaka om flaskorna någon gång per vecka för att få ut produkten i handen.”

  Även om jag är partisk i just det här fallet, måste jag säga att sambons hårkvalitet har blivit avsevärt mycket bättre under året. Självklart påminner jag om inpackningar och tjatar på honom att man inte behöver duscha både morgon och kväll. Men utifrån förutsättningarna mår hans hår bra. Hade troligen mått än bättre med färre duschar per vecka. Anledningen till att produkterna kan vara svåra att få ur flaskorna ibland beror på att DermOrganic använder aloe vera istället för vatten och inte tillsätter stabiliseringsämnen.

  DermOrganic schampo i orange flaska för behandlat hår

  Själv använder jag Color Care. De oranga flaskorna.

  Även om produkterna i de gröna flaskorna är säkra att använda på färgat och behandlat hår, rekommenderar vi att du använder de oranga flaskorna om du har färgat håret. DermOrganic Color Care Shampoo och Color Care Conditioner är speciellt framtagna för att vårda färgat hår och bevara dess färg och nyanser. Själv har jag använt båda produkterna privat i drygt ett år, och måste säga att jag är väldigt nöjd.

  Jag tvättar håret två gånger per vecka, och i mitt fall har båda flaskorna räckt hela året. Produkten är med andra ord väldigt dryg. Jag ska tillägga att både jag och sambon använder enlitersflaskorna.

  ”Vi har flaskorna ståendes på golvet i duschen vilket innebär att det spolas en hel del vatten på dem. Trots det håller flaskorna tätt och inget vatten tränger in. Det negativa är att plastflaskorna är bruna och det gör det svårt att se hur mycket av produkten som finns kvar i flaskan. Plus för att båda produkterna innehåller arganolja, dessutom 100% ekocertifierad, och är helt veganska.”

  DermOrganic håller det enkelt

  DermOrganic arbetar hela tiden utifrån devisen, less is more. Något som märks när man vant sig vid deras produkter över tid. Många andra schampon jag har testat överraskar med en uppfriskande citrusdoft, tillför håret en enorm glans eller utmärker sig genom tillföra extra mycket fukt. DermOrganic däremot, levererar enkla och stabila produkter som man inte tröttnar på i längden och som håller över tid. Vill du ha ett schampo för daglig användning är det här ett bra val. Dessutom till överkomligt pris med tanke på hur länge produkterna håller vid normalt användande.

  Går att kombinera med övriga produkter från DermOrganic

  Självklart går både schampo och conditioner att kombinera med DermOrganics övriga produkter. Hela varumärkets hårvårdsserie är bred, och bland produkterna hittar du allt från hårolja till stylingprpodukter. Många av produkterna kan du självklart köpa hos oss på frisörsalong Colours by Jenny Hansson på Nybrogatan 83 i Stockholm.

  Får vi rekommendera vidare läsning?
  Lämna gärna en kommentar till artikeln

  Namn (Obligatoriskt)

  Email (Obligatoriskt men publiceras inte)