×
 • Hårvård (10)
 • Produkter (6)
 • Tips (6)
 • 0 kommentarer

  Vad säger din frisyr om dig som person?

  28 februari, 2018 12:00 av Nathalie

  Vilken frisyr du har säger en hel del om din personlighet. Ett utsläppt hår säger till exempel att du vill uppfattas som naturlig, medan en hästsvans ger bilden av dig att du inte lägger så stor vikt vid att styla ditt hår. Men, bortser vi från stereotyperna är ändå det viktigast att du trivs i din frisyr. Rätt frisyr kan nämligen stärka din självkänsla. Så nästa gång någon bildar sig en förutfattad mening om dig utifrån din frisyr, ska du tänka att det endast ligger i betraktarens ögon. Det är du som bäst avgör vilken frisyr som just du passar i.

  Frisyr

  Hur uppfattas vanligen några populära frisyrer?

  Utsläppt och ostylat hår säger att du är självsäker och helst vill uppfattas som naturlig. Har du däremot håret uppsatt i en hästsvans skickar det signaler om att du inte har lust eller ork att fixa håret. Man är oftast i farten och jobb eller skola prioriteras. En kort frisyr eller en page indikerar att du inte är rädd för att testa nya frisyrer. Man känner sig fri och lägger mycket fokus på rätt saker som att prestera bra på jobbet eller i skolan.

  Gillar du att smycka håret med accessoarer? Då är du inte rädd för att sticka ut från mängden och ta plats. Du gillar troligen förändringar och utmaningar samtidigt som du tykcer om att ha roligt. Har du ett svall med perfekta lockar föredrar du troligen ordning och reda i vardagen.

  Jag är lite yrkesskadad

  Som frisör är håret det första jag lägger märke till. Jag kan komma på mig själv med att sitta på tunnelbanan på väg till jobbet och titta på mina medpassagerares frisyrer. Det är en yrkesskada, det är jag fullt medveten om, men jag tittar på hur håret är klippt, färgat och hur det underhålls. I vissa fall ställer jag mig frågande till vem det är som har klippt vissa personer.

  För mig som frisör är det nämligen viktigt att du som kund får en klippning som är väl genomarbetad och passar din personliga stil. En frisyr där inget lämnas åt slumpen. Vägen dit går via tydlig kommunikation med dig som kund, om vad som är möjligt från utgångsläget till hur själva slutresultatet ska bli. Att sätta rätt förutsättningar från början är nyckeln till att vi båda ska bli nöjda med jobbet.

  Vad gör då en klippning bra?

  Din frisör ska lyssna på dina önskemål, ställa frågor om ditt hår och vanor i övrigt. En duktig frisör arbetar sedan systematiskt och mappar upp håret i sektioner, kammar igenom det ordentligt och ser till att allt blir klippt.

  Att arbeta lugnt och metodiskt är avgörande för slutresultatet, liksom att kolla igenom klippningen i torrt tillstånd efter behandlingen. Slutligen ska en frisör med yrkesstolthet lära dig hur du bäst stylar och tar hand om ditt hår, så att du själv kan underhålla det hemma. Om du inte får till samma resultat hemma det kommande dagarna är klippningen troligen inte noggrant utförd. Vissa frisyrer kan vara svårare att få till på egen hand, men övning ger färdighet och det är viktigt att du som kund ska kunna känna dig nöjd med och stolt över din nya frisyr över tid.

  Vilken frisyr har du, och stämmer stereotyperna ovan in på dig? Kommentera gärna och berätta.

  Lämna gärna en kommentar till artikeln

  Namn (Obligatoriskt)

  Email (Obligatoriskt men publiceras inte)